Articol Blog

cu el, sunt înaltă


– Cum e să-l iubești?

– Atunci când sunt cu el, mă simt înaltă. Nu mai râde nimeni de mine.

Ea e soția lui de vreo 7 ani. Au 3 copii. El a venit din altă lume (de pe alt continent) pentru ea. Urcă zilnic zeci de scări spre și dinspre casa de pe un deal dintr-un sat rupt de civilizație.

Familia ei a fost suspicioasă, atunci, demult, cu 7 ani în urmă. Dar l-au primit. Pentru că ea era fericită. Era înaltă. Ea a ales.

El a fost speriat. Dar și el a ales: Ea. Altă lume. Altfel de viață. Alt el.

El și-a schimbat aproape toate obiceiurile. Ea nu poate mânca bruschete. Nu se poate obișnui cu ele.

El mai pleacă pe continentul lui, din când în când. Acolo are un copil din prima căsătorie, cu care petrece destul de mult timp. Se înțeleg bine. Acum, se înțeleg toți bine.

Toți au înțeles. Toți s-au așezat la locurilor lor.

Ea îl așteaptă. Știe că el se întoarce de fiecare dată. Chiar dacă nu au apă curentă, mașină și aer condiționat.

– Toți strigau „pitica” după mine pe stradă. De când m-am căsătorit, nu mă deranjează deloc. Mă simt frumoasă. Mă simt înaltă.

☆☆☆

E dintr-un documentar despre oameni care pleacă din lumi civilizate în zone izolate, sălbatice, neatinse de tehnologii și găini care fac ouă de aur. Dincolo de frumusețea insulei, de tradițiile locului și povestea acestei familii, m-a fascinat această împlinire a ei. Se simte înaltă. Tot ce-a vrut ea vreodată, a fost să nu mai fie pitică. Și abia când l-a cunoscut pe bărbatul ei, n-a mai contat cât de mică de statură este. N-au contat poreclele și tachinările localnicilor. Acum, ea e înaltă.

Ah, ce dor mi-e să fiu iar înaltă.

Comments

comments