Articol Blog

etajul 7


Ora 20.30.

Parterul blocului, în fața liftului, clasica genului – el și ea.

„Corporatiști”, cum se zice acum.

El poartă un costum un pic mulat, un pic șifonat, cu pantalonii și mânecile de la sacou cam scurte. De curea e agățat ecusonul prins într-un elastic.

Eu nu știu dacă oamenilor așa le e mai comod să iasă din casă, gata „ecusonați”, sau primii angajați nebugetari nu știau care mai de care să se laude că lucrează la ING, Conex sau Metro și au pornit moda ecusonului la vedere.

Ea e într-o rochie clasică. Nici scurtă, nici lungă, din material neșifonabil. E obosită, chiar dacă e de-abia marți. Are părul prins în coadă, rimel scuturat pe obraji, un pic de luciu pe buze, cercei cuminți, o geantă neagră mare, rucsac de laptop și o pungă de la Mega, cu o salată gata făcută și 2 iaurturi.

Amândoi urcă și coboară cam la aceeași oră. Lucrează ambii în zona Aurel Vlaicu, dar ei nu știu asta. Ea merge cu metroul. El are mașină de serviciu. De un an și jumătate – cu excepția unei luni când el a stat cu o fată nerăbdătoare și nepotrivită, și a altor 2, când ea a renovat apartamentul, la insistența părinților – se salută politicos și fac schimb de amabilități despre vreme, trafic, deadline-uri și șefi.

– Buna seara, începe el, ca de obicei, discuția.

– Buna seara. Gata pentru azi?

– Azi a fost neobișnuit, am ieșit un pic mai devreme. Au trecut ai mei prin București și am fost să-i vad un pic. Mi-au adus zacuscă, carne în garniță, dulceață. Dacă miroase în scara blocului la noapte, să știți ca de la mine e.

– Aaah, dulceață. Ce pofta mi-ați făcut. Eu mi-am luat și-n seara asta cina de la Mega. Nu mai am timp de gătit. Deși mi-e o pofta de clătite cu dulceață de cireșe…

Sunetul liftului ajuns la parter a oprit conversația, care, cine știe la ce-ar fi dus.

– După dumneavoastră.

– Mulțumesc.

„Ce bine miroase părul ei”, s-a gândit el.

„Ce simpatic e. Oare de ce nu-s așa drăguți băieții pe care-i cunosc pe Tinder?” s-a gândit ea.

„Mmm, ce i-aș face, dacă ne-am bloca în lift”, s-a gândit el.

„Dacă s-ar opri liftul, cred că aș fura borcanul cu dulceață”, s-a gândit ea.

„Dacă aș invita-o la cină, aș arăta ca un loser, probabil. Cred că e vegetariană, iar eu mă laud cu carnea mea de porc. Mai bine nu spuneam nimic.”

„Ce bine miroase.”

„Mai bine o cunoșteam într-un club. Puteam să o invit la cină, fără probleme. De ce nu găsesc fete ca ea, când ies în oraș, cu băieții?”

„Dacă ne-am bloca în lift, ce l-aș lăsa să-mi facă.”

– Seară bună.

– Mulțumesc, la fel.

Ea iese la 6.

El, la 8.

„Poate mâine” se gândește el.

„Mâine sigur” a hotărât ea.

Comments

comments