Articol Blog

no make-up


Oamenii zic că ei nu se schimbă. Suntem ca lupii – ambalajul îl mai putem schimba, dar în esență, rămânem aceiași.

Vorbeam cu cineva zilele trecute despre ce fel de viață vrem. Cu ce fel de bărbați, relații și reflexii în oglindă. Eu i-am zis ca-s ok și cool. Știu. Ce am, ce n-am, ce vreau, ce pot, ce-mi trebuie și mai ales și extrem de important, ce, nu.

Asta pe vorbe.

Că altfel, lucrurile stau cum vor ele. Nu am nici un control asupra lor și nu mi-e rușine să o recunosc.

De exemplu, un om pleacă. Îți spune că s-a gândit și că așa e mai bine.

Tu, lebădă, îl conduci până la ușă, cu spatele drept, și după ce închizi ușa (metaforic vorbind) îți petreci 4000 de ani (metaforic numărând) analizând, derulând același film de sute de mii de ori la rând (la propriu). Oare la ce s-a gândit? De ce a hotărât așa? E definitivă decizia, ca la CEDO, sau poate se mai întoarce?

De cele mai multe ori, un om pleacă pentru că așa vrea. De multe ori, nu se gândește. Îți spune ție, așa, să pară că a avut loc un proces complicat și profund de analiză și sinteză. Să dea greutate deciziei, să nu pară ceva superficial. Uite a vrut și a plecat. Pur și simplu.

În fond, toți mai plecăm, așa, pur și simplu, câteodată.

Revenind la oameni și felul în care ei se schimbă. Nu știu echivalentul cuvântului „стерва” în română. De multe ori, în tinerețe, femeile se poartă ca niște „стервe” . Pentru că așa dă bine. Uneori, preventiv. Alteori, pentru că „au stat ele și s-au gândit”. Vor să știe că pot domina, controla, distruge și conduce. Purtându-se, deseori, cu totul altfel decât sunt ele.

Nu comentez nimic despre femeile care vor să pară mai slabe sau neajutorate decât sunt, pentru că „tehnica” aceasta mi se pare mai umilitoare decât opusa ei, cea descrisă mai sus.

Anii, însă, experiențele, oamenii întâlniți te îmblânzesc, te înmoaie, te îndoaie pe dinăuntru. Nu te mai interesează atât de tare (spre deloc) cum te vezi dintr-o parte. Te machiezi mai puțin, nu mai minți, nu te mai minți.

Iei totul ca atare și înveți să primești cum este.

Oamenii se schimbă. Probabil, când își dau seama că nu sunt lupi. Sau când îi strânge prea tare ambalajul.

Comments

comments