Articol Blog

și lumină, și umbră


„Pattern”-ul tau. Grebla. Karma. Lecția.

Stai într-un loc, undeva, departe de lumea ta, te uiți la altă lume și te gândești: „Tu unde greșești? Tu de ce nu ai relația asta? Ție de ce ți-e frică să alegi un bărbat care e altfel?”

De ce te ascunzi într-un ungher semi-luminat, unde e confortabil și predictibil?

Ei au riscat.

Ei au luptat.

Lor li s-a întâmplat pur și simplu.

Poveștile sunt diferite, chiar dacă toți suntem asemănători în căutări și decepții.

Ei nu s-au întrebat ce va fi peste 5 ani, peste 10.

Cum o să vă vedeți dintr-o parte? Ce o să zică lumea?

Tu nu ai avut curaj. Nu ai spus. Nu ai cerut. Nu ai spus ce vrei, ce, categoric, nu, cum îți place și ce nevoi ai. Nu e nicio rușine să vrei chestii normale, naturale, ceva pentru tine. Ceva, ce te face fericită. În fond, noi de ce am venit pe lume? Să fim fericiți, „no matter” în ce formă vine această fericire pe care o alegem sau o ratăm.

Poți căuta în tine, în lume, în trecut, în cărți și ședințe psihologice mult și bine. Până nu ai să fii tu pregătită să faci curat, să faci lumină și curățenie, să pui punct, să-l dai afară, să-l ceri de bărbat, să-i faci loc în gândul și inima ta, orice altceva, e degeaba.

O să stai să te uiți la alte cupluri, cum își asortează eșarfele, zâmbetele și inelele și o sa oftezi, din ce în ce mai dramatic, aruncând vina pe alții, pe destin, pe „pattern”, pe astenia de primăvară și nostalgia prea galbenă a toamnei.

O să zici că tu „special așa”, că tie ți-i interesant să experimentezi și să cauți.

Că frici, că precauții, că garanții.

Că tu-ți știi prețul și valoarea.

 

Dar totul e mult mai simplu.

Nu e nici un „pattern”. E doar libertatea ta. Totalitatea ta. Și acel moment, când arunci ce e vechi și alegi ce e al tău. Îți asumi și lumina, și umbra. Și alegi cu toata nebunia lumii adunată într-un puls de femeie matură, frumoasă, înțeleaptă. Mi nu na tă!

Nu uita asta :)!

Comments

comments