Articol Blog

străină


Dimineața, metrou. Pe ecranul telefonului, oameni străini. Poze și mesaje străine – reale, neadevărate, furate, vechi, prelucrate sau întâmplătoare. Adresate cuiva anume sau aruncate aiurea-n univers. Sau la gunoi.

O cană de cafea în Zakyntos, un choix a la creme în Paris, o plajă din Thailanda, două pagini dintr-o carte groasă, două bilete de avion spre Palermo – viața străină a unor oameni străini, pe un ecran obosit de telefon, dimineața.

În drum spre serviciu, unde un om străin îi va spune ce să facă, cum să facă și cât asta costă. Creierul ei, mâinile, talentul, timpul.

Acolo, în metrou îi vin toate gândurile. Să rupe lanțurile, să scoată colivia din piept, să fugă în lume, să se arate ei, lumii și oamenilor străini așa cum este, cum poate, cum știe și vrea. Cât încă mai este timp. Pentru creier, pentru mâini, pentru ea.

Acolo, în metrou, amestecată printre oameni străini care se pierd printre poze și mesaje străine, face planuri, promisiuni și calcule.

Zi de zi, în fiecare dimineață, scrie un status nou, despre „mâine”, despre curaj, despre viața din afara metroului. Despre viața din afara telefonului.

Comments

comments